Sidor

söndag 18 maj 2014

Dagstur till Stockholm.

Igår gjorde vi en väldigt spontan tur till huvudstaden. Jag fick idén kvällen innan när jag blev sugen på att besöka Sea Hund & Katt eftersom jag hade sett att de sålde snygga selar där som inte fanns på deras webshop. Nu var det väl inte enbart för att köpa selar som vi åkte dit, för jag hade faktiskt funderat lite på en dagstur tidigare också, men det var precis en sådan sele har letat efter åt Nikon.

Det är en sele som man både kan sätta kopplet fram och som vanligt på vilket är väldigt bra om man behöver ha lite extra kontroll. Nikon är inte så bra på att gå fint i koppel så i vissa situationer använder vi vgw-sele på honom, men den kan man inte koppla på vanligt sätt och vi vill gärna kunna växla enkelt. Dessutom var den snygg också.

En sele till Nikon blev det, och otippat nog även en till Ollie. Ollie behöver ingen speciell sele för att gå fint i kopplet, det gör han ändå och skulle han dra är det inte så svårt att hålla emot. Nog för att han är stark för sin storlek, men det är inte samma sak som när 18 kg staffe vill framåt. Selen satt dock väldigt bra på Ollie, och så är det ju roligt när de har lika saker. Selarna är av märket Carpe Canis. Här har vi vattenpaus utanför slottet.









































































När man har hund med sig så kan man ju inte göra så mycket annat än att vandra runt, och det var precis det vi gjorde också. Efter att vi hade varit på Sea Hund & Katt som var första stoppet stannade vi och parkerade bredvid en väldigt vacker och lummig park där vi gick omkring en stund och njöt av det vackra och varma vädret. Det var verkligen mysigt!

Efter det fortsatte vi mot Gamla Stan. Där var det mysigt som vanligt med folkmyller, dofter och gatumusikanter.


























































Vi passade faktiskt på att gå in på NK också, för där får man ha med sig hund. Det var bara av det skälet vi gick in, och trots att det både har stått i tidningen och står på NK:s hemsida så kände man sig som en skurk när man gick omkring med hundarna inne i ett köpcentrum. Inte för att det var någon som sa något eller så, men det kändes väldigt skumt och ovanligt. Dessutom var det ingen annan där inne som hade hund med sig. Hade det vi sett någon annan hund hade det nog känts bättre, men nu vågade vi inte gå in i någon affär utan gick bara omkring lite i "gångarna". Bara för att vi kunde. Roligt men ovanligt som sagt.

















































När vi hade ätit glass och kände oss klara med stan gick vi tillbaka till bilen och åkte till min syster och hennes sambo.

























Kvällen avslutades sedan med lite planespotting på Arlanda, det vill säga vi spanade på plan som lyfte och landade, fast då fick hundarna förstås sitta i bilen. De var trötta efter dagen och sov som stockar. Sedan åkte vi hem. En väldigt lyckad och mysig dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar